Mobiliteit

Mobiliteit is belangrijk voor iedere inwoner. In Deurne zijn veel werken bezig om de mobiliteit te verbeteren. Maar mobiliteit staat nooit stil. De druk op de infrastructuur neemt toe, er komen steeds meer nieuwe mogelijkheden en het is belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden.

Mobiliteit brengt ons namelijk naar de toekomst. De werken aan de Herentalsebaan en Brug van den Azijn zijn daarbij een belangrijk punt geweest, maar ook de vernieuwing van het Ringfietspad mag niet vergeten worden wanneer het gaat om mobiliteit.

Uiteindelijk is het de Deurnese bevolking die gebruik moet kunnen maken van de mogelijkheden rond mobiliteit. Heb jij suggesties die te maken hebben met mobiliteit? Zijn er verbeteringen nodig in jouw buurt om de mobiliteit te bevorderen?

Deel je mening dan hier zodat erover gesproken en gestemd kan worden. Samen kunnen we als gemeenschap het verschil maken en zorgen we er samen voor dat Deurne klaar is voor de toekomst.

Mobiliteit

Suggesties

Zebrapaden verder laten doorlopen tot aan het voetpad, zodat de voetgangers geen gevaar lopen door de fietsers.
Zeker als ze voorrang krijgen door automobilisten. Het lijkt me ook een goed idee om sommige zebrapaden extra te verlichten.

Betalend parkeren in heel Deurne voor niet inwoners! Dan hebben we plaats voor onze wagen in de buurt.

Graag een velo-station in Deurne-Oost. Ter hoogte van de Lammergierstraat, Haviklaan of einde van de August Van de Wielelei lijkt me ideaal.

Een tramlijn die Deurne-Noord en Deurne-Zuid met elkaar verbindt.

Strenger toezicht op de zone 30. Er zijn teveel automobilisten die in deze zones veel sneller rijden dan toegelaten.

Ook graag velo-stations regio Silsburg, Eksterlaar en Waasdonk.

Het vervangen van de zweedse verkeerskussens door volwaardige verkeersdrempels. De zweedse kussens vertragen enkel de kleinere wagens. Grotere, bredere wagens ondervinden er in het geheel geen hinder van en worden dus niet vertraagd.

Boete’s voor diegene die hun wagen te dicht tegen de straathoek of zelfs op het zebrapad zetten. Ik ervaar dat’k bij het uitrijden van sommige straten soms slecht zicht heb door foutparkeerders.

Ter hoogte van de Ruggeveldlaan en Alfons Schneiderlaan zou een parkeerbord en automaat wenselijk zijn.

Invoering van uitgezonderd plaatselijk verkeer in de wijk Zwarte Arend wegens het vele sluipverkeer van voertuigen die uit de richting van de Makro komen en in de richting van de Schotensesteenweg willen.

Er komt veel lawaai van de E313 (en ook de ring). Aan de zuidkant staat een geluidsscherm dat veel lawaaihinder opvangt, maar aan de noordkant niet. Het is misschien een goed idee om aan de noordkant ook een geluidsscherm te plaatsen zodat de rust in het Rivierenhof en de leefbaarheid in de woonbuurten te noorden daarvan terugkeert.

Zou het niet mogelijk zijn om een plattegrond van Deurne te hebben waarop de betaalpalen en juiste zonecodes opstaan per straat? Nu is het dikwijls lang zoeken achter een paal en dan weet je nog niet of je de juiste paal horende bij de zone waarin je staat hebt. Niet iedereen heeft een smartphone met internet dus ook geen app.

Flitscamera’s ter hoogte van het kruispunt Lakborslei-Bisschoppenhoflaan.
Al te veel wagens die van de Lakborslei richting Bisschoppenhoflaan rijden, trekken op na het laatste verkeerskussen en rijden dikwijls aan snelheden van 80km/u of sneller. Momenteel wordt dit in het geheel niet bestraft.

Verwijderen kledingcontainer Schotense steenweg bijna elke week ligt hier een hoop sluikstort.
Nog beter zou zijn zo als de gemeente Schoten al deze containers laten verdwijnen.
Wijk zwarte arend zone 30kmh wordt door vele bestuurders niet gerespecteerd eens gevraagd snelheidscontrole toe te passen er is tot op heden niets gebeurd.

Rechtstreeks verbinding Carrefour Borsbeek via bus 19. Deze is onlangs ingekort en reed voorheen tot aan de Carrefour in Borsbeek, nu stopt deze aan de Drakenhoflaan.

Maak er alstublieft eens werk van om een reglement op te zetten wat de elektrische steps betreft. Ze komen zowel op het voetpad als op de rijbaan tegen hoge snelheden voorbij gezoefd zonder er zich ook maar iets van aan te trekken dat er nog andere weggebruikers zijn. Zijn ze trouwens verzekerd moest het tot een ongeval komen?

megaphone-icon Nieuwe suggestie?