Algemeen

Deurne biedt tal van mogelijkheden die vooral voor en door de inwoners mogelijk gemaakt worden. Op Deurne Spreekt hebben we een platform gemaakt waar u als onderdeel van de community uw mening kunt laten horen, zodat hier iets mee of aan gedaan kan worden.

Sommige van de onderwerpen zijn niet te vangen onder de categorieën zoals mobiliteit, winkelen, cultuur, horeca of verenigingsleven. Voor de onderwerpen die niet onder een van die noemers te scharen zijn, hebben we de categorie algemeen opgezet. Hier kunnen suggesties geplaatst worden die niet te plaatsen zijn bij de overige thema’s.

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de actuele onderwerpen, slaat u onze website dan op onder uw favorieten. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om onze Facebookgroep te volgen zodat u nooit meer iets mist van Deurne Spreekt, waar de Deurnese bevolking de community vormt.

Algemeen

Suggesties

Wanneer ik met mijn hondjes ga wandelen merk ik dat de vuilbakken vaak overvol zitten of ik ver moet gaan voor een vuilbak.
Mijn suggestie is dan ook om meer vuilbakken te plaatsen waar we de hondenpoepzakjes in kunnen kwijt raken.

Zebrapaden verder laten doorlopen tot aan het voetpad, zodat de voetgangers geen gevaar lopen door de fietsers.
Zeker als ze voorrang krijgen door automobilisten. Het lijkt me ook een goed idee om sommige zebrapaden extra te verlichten.

Betalend parkeren in heel Deurne voor niet inwoners! Dan hebben we plaats voor onze wagen in de buurt.

Kunnen de woonwijken die geen BIN netwerk hebben, niet verbonden worden via een Whatsapp-groep. Dit is kosteloos enkel dient het district te voorzien in de borden? Kostenbesparend en verder gratis!

Langere openingsuren voor de bancontact KBC op de Gallifortlei.

Proefproject met statiegeld voor blikjes zoals in Brussel (in samenwerking met Fostplus).
Plaatsen van automaten waar je voor een blikje een bon van 5 eurocent krijgt. Die kun je inwisselen in de horeca of in bepaalde winkels.

Meer keuze omtrent het uur waarop je mag trouwen in Deurne… momenteel is dat standaard vanaf 10uoo. Ik denk dat er veel mensen liever rond de middag of zelfs in de vroege namiddag hun wettelijk huwelijk zouden hebben.

Een rondleiding voor (nieuwe) inwoners van Deurne in het Districtshuis. Zo zien we ook eens de andere kant i.p.v. alleen de loketten of de trouwzaal.

Meer activiteiten ik het Rivierenhof. Bootjes of de vijver of kajak in dat klein riviertje dat erdoor loopt.

Een applicatie voor de sorteerstraatjes om uw saldo te checken, alsook welke sorteerstraatjes buiten diens of vol zijn.

Ik woon in de St. Fredegandusstraat en neem regelmatig tram 5 aan de Confortalei. Ik ga dan te voet achter de Serviceflatjes door de Schindestraat. Tijdens de dag is dat geen probleem, maar wanneer ik tijdens de avond naar huis kom is er geen voldoende straatverlichting aan de parking achterzijde van de flatjes. Regelmatig worden daar mensen overvallen en het is ook een plaats voor druggebruikers en sluikstorters. Is het mogelijk om daar eenstraatverlichting te plaatsen? Ik bedoel aan de doorsteek van de flatjes en de school naar de St. Fredegandusstraat.

Er komt veel lawaai van de E313 (en ook de ring). Aan de zuidkant staat een geluidsscherm dat veel lawaaihinder opvangt, maar aan de noordkant niet. Het is misschien een goed idee om aan de noordkant ook een geluidsscherm te plaatsen zodat de rust in het Rivierenhof en de leefbaarheid in de woonbuurten te noorden daarvan terugkeert.

Elke dag positief beginnen door elke morgen “Goedemorgen” te zeggen MET een glimlach…
Ook tegen vreemdelingen. En voor de gevorderden: “hoffelijk zijn” door bv je plaats af te staan, voorrang verlenen, ..

Openbare toiletten in het Rivierenhof. Er is enkel een toilet beschikbaar in het kasteel waar men kan gaan indien je er iets gaat drinken.

Een vuilnisbak met kleine gaten, zodat er enkel poepzakjes in kunnen in de Leon Stampelaan. Er zijn hier 2 aangename parkjes, maar kinderen kunnen er moeilijk spelen vanwege de hondenpoep.

Wat ik vooral mis in de straten zijn vuilnisbakken.
Moesten er wat meer kunnen bijkomen, zou dat perfect zijn!

Woon al van 1978 in den 2100 nl. Den Zwarte Arend. Wij hadden vroeger bankjes om de 80 meter in de dreef deze zijn verdwenen en nooit meer terug gekomen. Voor de oudere mensen waren die tussenstoppen goed. En wij zaten en dit was goed voor de sociale controle van de buurt.

Verwijderen kledingcontainer Schotense steenweg bijna elke week ligt hier een hoop sluikstort.
Nog beter zou zijn zo als de gemeente Schoten al deze containers laten verdwijnen.
Wijk zwarte arend zone 30kmh wordt door vele bestuurders niet gerespecteerd eens gevraagd snelheidscontrole toe te passen er is tot op heden niets gebeurd.

De grasbermen beplanten, zoals op de Menegemlei in Deurne.Ook zonnebloemen!

Meer controle in winkelstraten op vuil dat de mensen voordurend op de grond gooien. (Blikjes, papiertjes, MONDKAPJES ENZ…..)

megaphone-icon Nieuwe suggestie?